Category Archives: Books

Treningsdagbok!

Nå SKAL jeg begynne å trene, jeg MÅ jo nå ettersom jeg har laget meg en treningsdagbok å allting. Å da mener jeg ikke bare kjøpt ei bok å skal bruke den, men faktisk dekorert den, satt på strikk slik at den ikke skal gå opp å hatt kontaktpapir på forsiden slik at den ikke vil ta skade av å ligge i veska. Her skal jeg notere ned kroppsmål, vekt osv underveis. Samt notere ned litt treninger, følelser innimellom. Tips, ideer o.l jeg kommer på underveis. Å så klart skal jeg ha før-bilde der, slik at jeg ser hvor jævlig jeg ser ut så jeg kan se på det vær gang jeg tenker at jeg ikke gidder å trene den dagen. hehe. Her er noen bilder av den! Er såååå fornøyd!! Her ser du forsiden og baksiden med strikket, det er egentlig fra en annen bok som jeg hadde før. Hatt det liggende lenge, alltid tenkt at en gang vil jeg jo få bruk for det; Å nå gjorde jeg jo det. Så flott! Så nå har jeg ingen grunn til ikke å trene. Get set, Ready, GO!

De Fire Siste Ting

20121005-142441.jpg
De Fire Siste Ting - Paul Hoffman
Gi meg et et dusin sunne spedbarn som er velskapte, og min egen spesielle verden der jeg kan oppdra dem, og jeg kan garantere at jeg kan ta en av dem, tilfeldig valgt, og lære ham opp til å bli en hvilken som helst spesialist etter mitt valg - lege, jurist, kunstner, grosserer og, ja, selv en tigger og en tyv, helt uavhengig av hans talenter, tendenser, evner, kall og hans forfedres rase. - J.B Watson, Psychologies of 1925.
En bok hvor hatet, skuffelsen og sinnet til Gud har skapt et menneske som uten å forstå det selv ikke har noen motforestillinger mot å drepe et annet menneske. Thomas Cale er en gutt, en ung voksen, fylt av hat. Men allikavel heier du på en måte på ham, du hater ikke ham på grunn av hva han gjør. Han ønskes død av alle han møter, uten at de selv vet hva som gjør at de ønsker det. Han ønsker å drepe, mer enn noen annet, den personen som klarte å elske han men samtidig sviktet han på det dypeste. Å uansett hvor ond tanken er, kan alle (eller mange) i den situasjonen hatt de samme tankene og den samme lysten til å drepe. En gutt oppvokst med daglig avstraffelse og slag, kan slikt noen gang gjøre et hjerte godt igjen? Første boka; Guds Venstre Hånd slukte jeg som en hauk! Å andre boka vil nok ikke forsvinne ut av tankene heller. Anbefales.

Mille og Max!

Den 17'ende Desember var vi på lanseringa av andreboka i serien om Mille og Max. Det var kjempekoselig. Å Hans Erik D Huseby leste begge bøkene, han er også den som leser opp boken på app'en. Fargerik og søt, bakgrunnen er grunna med Modeling Paste og malt med rosa. Deretter er "ramma" på bildene farget med ProMarkers, ettersom jeg ikke fant noe knæsj-rosa. Den grønne flyern er signert av Hans Erik D.H. Å brukt dymo maskin på teksten. Erle, Emily's Tante, er også illustratør av boka. Å vi er kjempestolte av henne, for illustrasjonene er fantastiske.

2 nye lesergleder.

image Til jul fikk jeg 3 bøker, samt et gavekort på 200kr på Ark. Men ettersom ingen av bøkene falt i smak, å den ene hadde jeg fra før så endte jeg opp med å bytte dem. Byttet også inn en bok jeg kjøpte i sommer... ettersom det var et feilkjøp. Så da endte jeg opp med 1000kr å handle for. Så for nå falt valget på disse 2 bøkene;
Glass og Aske av Ann Syrèhn Tomasevic. Lili blir født i Alsace i 1884. Faren dør plutselig og første verdenskrig er i anmarsj. Lili gifter seg med farens venn Ernst og flytter til Wien, men etter en stor tragedie skiller de lag. Hundre år senere drar den svenske journalisten Amanda til Wien etter å ha arvet en ring etter Lili. Ringen kan spores tilbake til både den russiske revolusjon og til nazistenes arbeidsleire. Botticellis Hemmelighet av Marina Fiorato. Firenze på 1400-tallet. Luciana Vetra jobber både som modell og prostituert. Da Botticelli ber henne om å stå modell for gudinnen Flora i maleriet La primavera, stiller hun velvillig opp. Men så sender maleren henne på dør uten betaling, og som hevn stjeler hun en uferdig versjon av maleriet. Hun oppdager at noen er villige til å drepe for å få maleriet tilbake, og sammen med en novise fra Santa Croce-klosteret flykter hun fra Firenze samtidig som de forsøker å løse maleriets gåte.
Har fremdeles igjen 500kr i gavekort der da, så når disse er lest ut er det ingen fare, for da er det bare å kjøpe en ny.. eller to. hehe. Er ikke helt sikker på hvilken jeg skal lese først, men tror nesten det blir Botticellis Hemmelighet. Har lest hennes tidligere bok Glassblåseren fra Murano, å den elsket jeg. Så satser på slager her også. Vis du har noen tips til hvilken bok jeg bør lese så si ifra, jeg liker;
  • Historiske romaner
  • 1900-tallet og eldre.
  • Gjerne fra herskaps-familier.
  • Romantikk, drama og erotikk er alltid en slager.
  • Jane Austin bøkene har jeg ikke lest, men har sett mye av filmene, å jeg hater å lese bøker jeg vet slutten på (å forutsee en bok å faktisk vite slutten er to helt forskjellige ting. hehe.)

Mille og Max lansering – Bok 2!

I går var det lansering av andre boka i serien om Mille og Max; Rydder Melkeveien. Det var høytopplesning med Hans Erik Dyvik Husby, ansiktsmaling og signering. Emily koste seg å spurte faktisk om autografen hans helt alene... enda hun er litt skeptisk til mannfolk som ser litt uflidd ut. Tihi. Men han var kjempenill da. Eller er jeg kjempestolt av Erle, å synes illustrasjonene er helt fantastiske. Her er noen bilder fra lanseringa. [Not a valid template]