Category Archives: Interior

Emilys nye rom!

Jeg har jobbet med å få i stand Emily sitt nye rom nå i en ukes tid, å endelig er det klart til at jeg føler jeg vil vise det frem.. vet jeg lovte bilder tidligere, men sånn ble det nå da. Først et bilde av hvordan rommet til Emily så ut rett etter at vi flyttet inn tingene hennes. Det var ganske fult, og det var ikke så mye plass å leke på. Samt det så alltid veldig rotete ut.

Jeg har forandret på nesten alt, det eneste som ikke er flyttet på er IKEA kjøkkenet hennes.

  • Jeg har solgt oppbevaringsmøblet som hun tidligere hadde, men som tok opp alt for mye plass... å nesten ikke var leker i.
  • Hun har fått seg ny seng, en Tromsö Loftseng fra IKEA. Den er ganske høy, jeg på mine 162cm kan stå under den. Noe som gir hennes god plass til å leke under og vokse med den.
  • Jeg har kjøpt ny pult som jeg har pusset opp slik at hun har mere plass. Å der kan hun ha sitt lille speil-skrin på, uten at det forsvinner i alt annet rot.
  • Hun har fått seg nattbort på høyde med senga slik at hun kan ha cd'ene sine og cd-spillern der.
  • Fått en hylle til å ha oppå bokhylla si.
  • Også fått ei bokhylle for de bøkene som er for høye til andre bokhylla.
  • Å en liten skuffe hylle jeg fant på loppis for 50kr.
Det er nå MYE lettere å legge bort klær, det er mere plass å komme seg inn på å hun liker det kjempegodt. Er enda et par ting jeg har på lager som skal opp, men det er ikke helt ferdig enda. Å kommer nok et innlegg snart om diverse av tingene jeg selv har pusset opp, eller laget.

Fargerik Julepynt


20121206-142118.jpg
Jeg var innom hos Mia's tidligere denne uka, å det fant jeg dette nydelige treet, med hærlige farger. Det hadde vært så nydelig å hatt på bordet i hjørnet ved tv'en. Men tror nok ikke Stian ville akseptert det da. Hehe. Fant også disse deilige jule"kulene", små fargerike pakker som kan henges på treet.

20121206-142517.jpg
Fant så klart mye annen nydelig pynt som passer godt inn her, men det er dessverre alt for dyrt. Man må jo ha noen når man først skal ha, å til 89kr per julekule så er det ikke noe jeg kan ta meg råd til. Men var masse nydelig å fikk jo inspirasjon til julepyntinga.

5 Dager!

Om 5 Dager er dette huset mitt! (mitt og Stian sitt da... hehe)

Nedtellingen går for fullt, det er bare 5 dager igjen til vi mottar nøklene og begynner å flytte inn. Det er helt utrolig at det er så kort tid igjen, etter litt over 2mnd i ei campingvogn, å ei uke hjemme hos mamma og pappa er det endelig tid å flytte inn i VÅRT EGET hus! Alt jeg kan tenke på er hva som må flyttes først, hvor skal ting settes, hvilke ting skal males, rommet til Emily som skal males neste helg (må få det unnagjort, noen som vil hjelp? LOL)

Jeg stresser også Stian en del da, snakker om tilhengere å hvordan vi skal få flyttet mest mulig raskest mulig. Vil ikke bruke så lang tid på å få alt i orden, MYE som skal males, noen som vil hjelpe? hehe. Heldigvis kommer Tom nedover fra morgenen med ved, å så skal han hjelpe til med flytting... og Jørgen skal hjelp til etter jobb. Emily overnatter hos mamma og forhåpentligvis hjelper Gøril og Stein til litt også. yay!

Det kribler i fingrene, å jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg, vil egentlig bare dra på lagret å begynne å "sortere" ute litt stash, slik at det går raskere på mandag... å da kunne jeg jo fått tatt litt bilder av ting jeg vil selge også. (pengene skal brukes på nye møbler jeg trenger; kommode og hylle til kjøkkenet, tv-benk til Stua, Vegg-oppheng til TV'en, kommode i gangen, speil - både til stue og gang.) Oj, dette ble mye mer enn det jeg trodde først. MEN; førstepri er det til kjøkkenet, så kommer tv-oppheng og tv-benk. Det andre har vi noen foreløpige ting til... men vil jo selge de også da.

Nå skal jeg prøve å få ryddet litt her hos Mamma og Pappa. Det trengs... (ikke fordi vi er så rotete nei...)

20 dager!!!

Om 20 dager flytter vi inn i huset vårt, 20 dager!!! Det er helt sykt å tenke på, 20 dager!! wow! Er ganske uvirkelig at om 20 dager så er vi huseiere, vårt eget hus hvor vi kan dekorere å gjøre akkurat som vi vil. En stor fin hage hvor Emily kan gå ut å leke seg når hun vil. Disse-stativ å sandkasse i hagen, til-og-med epletre og plommetre i hagen. Å så er det bare en nabo, så vi har stor frihet. Å egen lang innkjørsel så det er så å si ikke noe trafikk i hele tatt. Sååååå hærlig. 5-10 min gange til gata, flatt hele veien og enda nærmere til flere matvare butikker. Jeg klarer ikke å slutte å tenke på alle planene jeg har for hvordan det skal se ut, møbler som må males, møbler jeg fremdeles bare MÅÅÅÅ ha (vil i alle fall ha. hehe). Har allerede handlet en del møbler gjennom finn.no, er de som må males. Å bilr nok en del av de gamle møblene vi har som blir lagt ut på finn.no, slik at vi kan bli kvitt dem samtidig som vi  tjener noen kroner på dem, greit å ha litt ekstra penger til nye møbler og andre ting vi trenger.

Her er litt inspirasjonbilder fra hvordan jeg vil ha det.

Loppis gull!

Det øverste bilde er et plaint hjørneskap som vi fant akkurat som det er på et loppis hvor de skulle tømme et hus, kostet med den nette sum av 50kr. Er også en nøkkel til det, så jeg kan gjemme den når jeg ikke er det. Hehe! Godteriskåla fant jeg på Loppis Gården i Østersund, tror jeg betalte 10kr for den. Godteriet har blitt hardt.. men fremdeles prøver ungene å spise dem. Flaske i bakgrunnen er kjøpt på samme loppis for 5kr. Det siste bilde, der er det kun vasen og duken under lysene (som man ikke akkurat ser noe godt) og under vasen  som er funnet på loppis. Blondeduken kjøpte jeg sammen med flere andre for 10kr, å vasen betale jeg 5kr for. Kakefatet som lysene står på er kjøpt på kremerhuset sammen med lysene, og rosene er kjøpt på plantasjen. Plastikkroser slik at jeg alltid har nydelig fine blomster når jeg kommer inn på rommet mitt. Å de trengs ikke vannes i hele tatt. Hehe! Herlige ting som gjør rommet mitt på Kaxås perfekt. Å disse loppis funnene kostet til sammen den herlige sum av 70kr. Det er helt sinnsykt. Jeg GLEEEEDER meg til loppis i sommer, for det er så masse loppiser i Jämtland på sommern at det er til å bli gal av. Tror nok det går med litt bensin for å kjøre litt rundt, men det er verdt det. Å om man selger ting i norge etterpå kan man faktisk tjene mye penger på det. Det er mange bruktselgere i Norge som drar rundt med svære kassebiler å kjøper litt slitte gamle ting for 100-1000kr på loppis, pusser litt på det å gir det et strøk maling å så selger det for 2-3 ganger så mye. Er nok mye penger å tjene i dette. Sverige er utrolig flinke til å ta vare på ting, å i stede for å kaste det slik som nordmenn gjør så selger de det på loppis å tjener litt penger. Synd nordmenn er så sløv på dette, meg inkludert. Hehe!

Loppisfunn!

Som de fleste kanskje vet så kryr deg av loppiser i Sverige, spesielt på sommer'n. Å det finnes ingen plass i verden hvor man kan finne så mye fine skatter sååå billig som der heller. Alt kan finnes, fordi svenskene er mye flinkere til å ta vare på gamle ting. I stede for å kaste absolutt alt bare fordi man ikke vil ha det, så selger de det. Å slite gamle møbler som vi i  Norge kanskje betaler flere tusen kroner for, kan du i Sverige finne for et par hundrelapper. Noe trengs kanskje litt maling, andre ting litt pussing. Men en del også er kjempefint akkurat som det er. Rommet mitt som jeg innreder på Kaxås er i en mere shabby chick look, og jeg har derfor vært på masse loppiser å funnet mye fint. Å til sommern blir det nok en liten round-trip på loppis jakt! Men jeg skal begynne å legge ut litt loppisfunn her så kan dere se, å selv bli fristet til å ta en loppis ferie i sverige!

Den hengende lysestaken fant jeg på for 10kr, da var lysene med, å det er sånne smigjerns kroker som henges sammen for å gjøre den lengre. Eller de kan taes av for å gjøre den kortere. Lysene fulgte også med.

Stolen fant jeg på samme loppisen, 100kr. Kjempefin til å ha ved sengekanten. Har ikke gjort noe med den. Vasen var et lite funn for 5kr, har falske roser i dem slik at hver gang jeg kommer opp dit får jeg følelsen av varme og hjem. Speilet var også 10kr, fikk et malingsstrøk for å ta over de verste slitte kantene, men ellers er det ikke gjort mere på det.

En herlig solskinns lørdag!

Jeg elsker solskinnsdager, er da man virkelig nyter å være til. Når du kan sitte ute å bare slappe av, mens Emily leker seg å ler. I går var vi hos mamma nesten hele dagen, å siden hun var barnevakt for Pia lekte de seg kjempemye sammen. De er så kos.

Å så gikk det noen forbi, å så nevnte de at det var jo loppis på Halsen Ungdoms skole, å i kjent Eimhjellen stil går man (nesten) aldri glipp av en loppig, man kan jo finne noen skikkelig gullfunn. Akkurat som jeg gjorde i går. En stressless, kjempebehagelig å sitte i, samt å ligge i. Hehe!

For å si det sånn, jeg lå ei god stund i den å sløva etter at Emily la seg, eneste grunnen til at jeg kom meg opp var fordi vi måtte jo ha i oss noe mat. Tihi! Å gjett hva jeg betalte for den da... helt utrolig... 300kr! Wow! Sier nå bare jeg.

Når Stian kom hjem fra jobb, etter duppen sin og litt vaffelspising hos mamma'n min, så dro vi en tur på Plantasjen. Når sola kommer å lyse skinner inn må man jo ha litt planter for å hjelpe til med oksygenen. Hehe! Å så blir det jo så utrolig mye finere inne i leiligheten med litt farger.