Category Archives: Edible Gifts

Beer gift!

For my boyfriends birthday last year, in November, I made him the best gift ever. Got him a few different type of a beer called Brewdog, and then decorated a bottle holder to have them in. He loved it. (BTW, the photo of the beer bottles is just an illustration of the beer) beer I bought the bottle holder at the liquor store.

Fjorårets hjemmelagde Julegaver

I år ble det flere hjemmelagde julegaver... Eller, de ble vell mere som ekstra gaver, da jeg lagde de mere da julegave stresset var over. Neste år tror jeg jeg skal begynne tidligere, som jeg alltid sier.

Det første jeg laget, som jeg ble absolutt mest fornøyd med var Kakao-mix'en. Er vell egentlig ikke så mye tjo-hei rundt akkurat det, men er så lett å lage at til og med en 4åring kan være med. Du tar vanlig varm sjokoladepulver og heller det i en cellofanpose formet som et kremmerhus, så knyter du den stramt igjen, å så kan du klippe av resten. Deretter dytter du den nedi et nytt kremmerhus, har mini-marsmellows oppå der og knyter igjen med en fin sløyfe og henger en CandyCane på som rørepinne. Du kan også ha f.eks sjokoladedråper oppi istede for, eller før marsmellowsene, for enda en mere sjokoladesmak. Disse kan du lage uansett årstid, bare bytt ut fargen, kanskje ha en kanel-pinne som rørepinne istedenfor CandyCane å så har noe en liten vennine-gave for når noen trenger en liten oppmerksomhet. 20130122-104949.jpgÅ så det ble kakao på pinner, det er veldig enkelt og lage; 400g mørk sjokolade 30g drikke kakao 70g melis Når alt er smeltet sammen så heller du det over i små former, ser mange bruker isbit-brett men jeg selv kjøpte meg noen små silikonformer som jeg brukte. Så må du ha en slags pinne, de fleste jeg har sett bruker ispinner å det vil jeg egentlig anbefale. Det er i alle fall bedre enn å bruke kjærlighet/pops pinner, for når man skal røre rundt i kakaoen så vil disse pinnene gå i oppløsning etterhvert. Jeg knuste litt candy-cane å strødde på toppen, for et litt mere julestemning. Kok opp melk, pakk ut en kakao-på-pinne og dypp den nede. Den må røres rundt til den har løst seg opp, det tar litt tid men jeg synes det er vell verdt det. Jeg lagde også MokkaLikør (eller liør som jeg så fint skrev feil på lappene). Det var kjempelett og den smakte sååå godt, man MÅ jo prøvesmake mens man lager slikt. Jeg glemte desverre å ta bilde av den, men helte den ned på flasker som ligner på gamle melkeflasker i glass. Å skrev ut en lappe om hva det var å knyttet den på med en rød sløyfe. Marsipan lager jeg også hvert år, så det var noen få som fikk en fin hjemmelaget boks fylt med marsipan. Boksen er også laget helt fra grunnen av, selve boksen er faktisk laget helt uten lim/saks, det er origami. Kan legge ut en mal på den senere. Laget fire slike bokser, å Emily laget en. Brukte cellofan for å "pakke" inn marsipanen inni slik at det ikke skulle bli klissete i boksen. 20130122-111419.jpg Prøvde meg på fløtekarameller også, som forsåvidt enda ligger i kjellern fordi Stian nektet meg å kaste dem. De smaker helt fint, men de tåler ikke å komme opp i romtempratur for da "smelter" de med en gang. Så vis han ikke har seg ned å spiser dem opp snar så forsvinner de. Nutella Fudge Sea Salt prøvde jeg meg også på, men det var bare å glemme... hjemmelagd sjokoladepålegg er jeg ikke interissert i. Hehe. Så får jeg nå se hva jeg finner på til neste år, takket være Pinterest har jeg tuuuuuusenvis av ideer.